Ren med ren samvittighet

Selv om vi elsker de begivenhetsrike helgene våre, med utflukter, turer og spennende møter, smaker det godt med en hjemme-helg i ny og ne! Kanskje nettopp fordi vi ikke har mange av dem.

Fredag etter jobb inviterte Matilda oss med på et seminar med World Spinal Care, som er en organisasjon basert på frivillighetsarbeid og samarbeid med det Botswanske helsedepartementet, startet av en chiropractor. Vi fikk en lang intro av Matilda på fredag, om hvordan en reisefrelst kiropraktor fløy verden over med familien, og falt for Sør Afrika. En av sønnene i denne familien ble WSC’s grunnlegger.
Mer info kan finnes på http://www.worldspinecare.org/clinics/botswana/

Jeg skipper bakgrunnen, og hopper til at 3 frivillige, unge kiropraktorer (jenter fra Tyskland, Canada og Storbritannia) holdt et intro/info seminar om deres prosjekter og arbeid i Botswana. Vi, legen som lånte oss lokalet, og en annen fysioterapeut fra Nyangabwe sykehuset i Francistown var der. Hun heter forøvrig Linda, og skal være vår guide på sykehuset på torsdag!

Seminaret varte fra 18.15-21, ca. Og ja, vi var fortalt at det begynte rett etter jobb, og skulle vare i 2 timer (vi slutter kl.17). Så fredagstacoen ble utsatt et døgn. Hehe. Matildas datter Amo, hadde i grei erstatning bakt noen fantastiske muffins-omeletter med skinke og spinat, som ble servert under diskusjonsdelen på slutten av kvelden.

Vi var enige om at jentenes innsats og initiativ var inspirerende, og det var kjekt å treffe dem! Men, det var synd så mange som hadde sagt at de skulle komme ikke kom. Det ville nemlig gagnet helsearbeiderne som er her permanent mye bedre enn oss å komme. Det skal blant annet holdes en workshop på en av klinikkene 31.03, men da er jo dessverre vi reist fra Francistown…. synd…! :-\

Lørdagen hadde vi gledet oss til. Etter forrige besøk i SOS Childrens Village, hadde vi jo lovet å lage et opplegg til ungene, for å komme tilbake med aktiviteter, lek og oppgaver.
Vi ble hentet av Patric, og dro på storshopping før vi hadde en time med rigging i SOS landsbyen. Vi hadde nemlig planlagt en lag-inndeling i 3 grupper, som sammen med en av oss skulle gjennom 8 poster med ulike aktiviteter. Etter alle stasjonene, ville de samlet 8 bokstaver (de fikk en for hver løste oppgave/aktivitet). Bokstavene utgjorde et clue, til hvor den store skatten var gjemt. Ordet var fotball, og bak en gresshaug ved fotballbanen deres hadde vi gjemt en bag med snop, ballonger, 3 baller, et beach ping-pong set og 2 rokkeringer. Så etter 2 timer med skattejakt og kjeksutdelinger (de var veldig glad vi tok med kjeks på skattejakten!) Var det full fyr på fotballbanen. Totalt hadde vi ca 50 unger med oss. Det var utrolig gøy å gjennomføre dette på eget initiativ! Og de satte helt tydelig pris på litt nye aktiviteter.

Vi hadde blant annet en post der gruppen skulle samarbeide i å kjøre trillebår og kongetrone, en stasjon med matte-oppgaver, en med ulike løperunder; som forlengs- og baklengsløping, og hinking over en bane. En annen var «Simon says» (kongen befaler) lek. Ungene overrasket også med godt god hukommelse i memory (Kims) lek.
Vi kom hjem slitne og fornøyde. Gjett om det var godt med en dusj når vi kom hjem.. ren med ren samvittighet 🙂
Og best av alt; nå har det regnet i over en uke her, og det regner fortsatt. Men tror dere ikke solen skinte de 3 timene vi var med SOS?! for en flaks…!

Søndagen er ikke planlagt ennå, men det blir nok en del Bachelor-lesing og husvask. Må til, det også!

Fortsatt god helg, Norge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.