Siste uke i Praksis

Da var helgen over, og vi har offisielt 6 dager igjen av vår praksisperiode i Francistown, Botswana.. AFRIKA. Tenk så fort tiden har gått!

For 2,5 måned siden var vi i ventevakuum, akkurat som nå, egentlig! Vi er reiselystne og giret på en uke med ferie før Norge og bachelorskrivingen står for tur, men vi har virkelig hatt noen utrolige opplevelser her i Francistown, også! Og vi har fortsatt pasienter som kommer til faste timer for trening og behandling.

Forrige uke kjøpte jeg noen avskjedsgaver til pasienter. Jeg vet at det ikke er helt etter Norsk norm, men vi er studenter på en skjelden utveksling,- og forholdene er litt anderledes. Blant annet har jeg hatt en klumpfot-pasient, som har gjennomgått en utrolig vellykket rehabiliteringsperiode, takket være godt sammarbeid og engasjement fra familiens side. Jeg kommer oppriktig til å savne både familien og pasienten, og måtte derfor gi en liten hilsen før min avskjed..

Så, tiden går fort men sakte – for vi venter, men vet ikke helt om vi prøver å få tiden til å stoppe litt, eller om vi vil “få siste biten overstått”. Et merkelig paradoks!

Kanskje er det fordi vi nærmer oss deadline, men de siste ukene har effektiviteten gått opp også. Vi har vært på sykehusbesøk, intervjuet helsepersonell og vanlige folk, og pasienter. Samtalene med veilederen vårt Matilda har vært hyppigere, og vi har til og med vært mer sosiale på ettermiddagene (invitert våre kjenninger på middag!).

 

Vi hadde Matilda og familien på «Norsk taco-aften» på fredag som var. Det ble utrolig koselig! Vi hadde til og med AMo og Bodi’s Norske «tremenning» på besøk,- og når han godkjente tacoen, så må det jo ha vært OK 😉

Nå gjelder det å nyte øyeblikket. Så klart har vi prøvd å gjøre det hele veien, men dette er siste innspurten. Dette er våre siste dager for dette oppholdet, våre siste dager som utvekslingsstudenter. Våre siste dager som bachelor-studenter..(?!)

I alle fall. Det er undersøkelse som gjelder. Vi skal prøve å få observert hverandre under førstegangsundersøkelser, for å diskutere hverandres initiativ, teknikker og tiltak, og funn. Vi skal også sluttføre journalene på samtlige pasienter, og skrive epikriser til klinikken. Det blir en travel uke! Vi må også skrive ferdig HIV og AIDS dokumentene våre.

Jeg har prøvd å lage en liste med topp 5 opplevelser fra vårt afrikanske eventyr- men det er UMULIG !! Så for å løse av litt press, lager jeg heller en litt lengre liste, i tilfeldig rekkefølge;

UTROLIGE/SPENNENDE/UNIKE OPPLEVELSER I AFRIKA:

  • Nesehorn-gamedrive i Serowe (og norsk søndagsfrokost neste dag<3!)
  • Undersøke og behandle Guillan-Barre syndrom pasient
  • Ha fast behandling av baby-pasienter
  • SAFARI I KASANE !
  • «Dusje» i Victoria falls <3 <3 <3 !
  • Holde slange og Bush-baby i Kasane «snake rehab/park»
  • Kirkebesøk med Patric og vennene hans (All night prayer)
  • Bursdagsfeiring til Annie – og Maggie ! To utrolig koselige dager med besøk 😀
  • FINNE ACTIVE GYM <3

Vi føler oss i hvert fall godt i gang og forberedt på det som kommer. Nå er det bare å gi bånn gass, og gjøre Matilda stolt! 😉

 

Let the countdown begin ..
Vil legge til bilder når nettet tillater 😉

 

Carmen

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *