Kampen for tilværelsen

Blogg, mandag 16.01.17 kl 20.34

I dag var dagen. Dagen som skulle sette alt i perspektiv. Dagen da Ann- Iren dusjet i regnet. Dagen da jeg hadde bestemt meg for å slutte å kjøpe vann for å spare penger og miljøet – og heller slukke tørsten med vann fra springen. I dag var dagen da vi mistet vannet.

I dag var også dagen da jeg hadde hengt opp klesvasken min til tørk, på tørkestativet i bakhagen. Den var ikke tørr da vi kom hjem fra jobb for å si det sånn. For dagen har hatt sine tropiske regnskyll. Det var også dagen da jeg ikke tok meg tiden eller bryet med å skifte etter jobb, og dro hjem med uniform og jobbsko på. Da jeg tråkket ut av taxien, landet jeg selvfølgelig på en klatt av fuktig gjørme som følge av etterdønningene fra tordenværet. ’Det er jo bare å skylle av i hageslangen’ tenke jeg, løsningsorientert og fornøyd. Etter 20 runder på kranen, forstod jeg at håpet var ute: Vannet var gått!

Den første utfordringen som møtte oss var hvordan vi nå skulle tilberede peppernøtten. Vår nye favoritt er nemlig peppernøtt- puré og våre tre sultne mager hadde virkelig sett frem til å fortære denne herligheten av en rett. Nå hadde vi ingen vann å koke opp peppernøtten i. Heldigvis fisket Carmen frem sine skulte egenskaper fra heimkunnskapen i 7.klasse. Peppernøtten var særdeles nydelig som ovnsbakt.

Jeg skal ærlig innrømme at det tok noe tid, men det viktigste er at kom på det til slutt: Bassenget! Vi har jo livets kilde like utenfor dørstokken. Så å vaske hender og skylle i do ble plankekjøring.

Dagens neste, og muligens største utordring etter tidenes chef-måltid, var : OPPVASKEN! Ann-Iren tok grytene fatt, fór ut til bassenget, og vi kokte opp vann til den store gullmedaljen. Inspirert av Ann-Irens personlige og intime rengjøring, satt vi kjørla ut i regnet for å skylde av matrester. Funket kjempefint!

Siste utfordring for dagen fant sted da Ann-Iren brøt ut: ”Hvordan skal vi pusse tennene?!”. Løsningsforslagene var:
a. droppe det
b. Skylle munnen i takrenna

I dag var heldigvis dagen da jeg hadde fryst ned flere flasker med kokt vann fra springen, for å spare penger og miljøet. Så alle la seg med et rent smil om munnen, enstemmig enige om at vi var fornøyd med dagens kamp. Men det hadde vært fint om vannet kom tilbake i morgen…

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *